Jucării pentru copii: Ce e sigur şi ce nu pentru sănătatea copilului tău. Acestea sunt cele mai periculoase jucării

Cand ai copil mic cele mai multe lucruri pe care le cumperi sunt jucariile si hainele. Si la cadouri, lucrurile stau tot asa: lumea cumpara jucarii si haine pentru copii. Insa nu de fiecare data jucariile cumparate sau primite sunt compatibile cu varsta sau dezvoltarea bebelusului. Sfaturile care urmeaza sunt atat pentru parinti, dar si pentru cei care fac cadouri.

RomaniaTV.net
26 feb. 2018, 06:50
Jucării pentru copii: Ce e sigur şi ce nu pentru sănătatea copilului tău. Acestea sunt cele mai periculoase jucării

Jucariile pot pune in pericol sanatatea si uneori chiar viata bebelusilor, asa ca ar trebui sa aveti cateva repere atunci cand le cumparati.

Este jucaria potrivita varstei copilului?

De cele mai multe ori pe pachetul jucariei exista o atentionare in ceea ce priveste varsta minima de la care poate fi folosita. Daca nu gasiti acea atentionare, cereti detalii personalul magazinului de jucarii. In general, jucariile care au proiectile nu sunt indicate copiilor sub 4 ani (uneori, in functie de produs, nici celor de 6 ani). De asemenea, daca luati jucarii unui copil sub trei ani, excludeti toate produsele care sunt mai mici decat gura lui. Ca sa faceti proba jucariilor, luati cu voi, cand mergeti la cumparaturi, un cilindru de la hartia igienica. Daca incape pe cilindru, nu cumparati jucaria. Mai mult ca sigur va incapea si pe gatul copilului.

Din ce material sunt facute jucariile?

Prima data cand puneti mana pe o jucarie, ganditi-va la greutatea ei. E destul de mare pentru a-l putea rani? Daca raspunsul e DA, atunci indreptati-va atentia catre altceva. Daca luati o papusa sau un ponei, asigurati-va ca nu ies firele de par. Fiti siguri ca vopseaua nu se cojeste, ca plusurile n-au nasturi, ochi, funde care s-ar putea rupe sau dezlipi astfel incat sa ajunga foarte usor in gura bebelusilor.

Au jucariile snururi, magneti sau baterii?

Daca jucaria pe care doriti sa o cumparati are un cordon mai mare de 30 de cm, clar nu este potrivita pentru un copil mic. Se poate oricand strangula cu acesta. De asemenea, magnetii sunt extrem de periculosi. De aceea, evitati sa achizitionati jucarii care contin magneti. Odata inghititi, acestia pot cauza leziuni sau blocaje ale intestinelor. Tocmai de aceea, jucriile nu magneti nu sunt recomandate copiilor sub 6 ani. Bateriile sunt si ele daunatoare, mai ales daca jucariile au baterii mici, rotunde. Extrem de corozive, ajunse in stomac, bateriile duc la perforarea peretilor intestinali.

Cele mai periculoase jucarii pentru copii
Copiii se dezvolta si invata jucandu-se. De aceea, jucariile au rolul lor. Atentie, insa, unele dintre aceste jucarii sunt de-a dreptul periculoase.

Iata care sunt cele mai periculoase jucarii pentru copii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.