Judecătoarea Geanina Terceanu: Eu şi domnul Borcea ne plăcuserăm reciproc. „Mi-a lăsat 10.000 de euro în geantă”

Judecătoarea Geanina Terceanu a povestit cu lux de amănunte în faţa anchetatorilor cum au decurs întâlnirile cu inculpaţii din Dosarul Transferurilor şi care au fost sumele de bani primite.

11 feb. 2016, 07:39

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București a fost suspendată din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunţării unei soluţii favorabile în dosarul transferurilor din fotbal

 
Magistratul este acuzat că a primit şpagă suma de 195.000 de euro: 185.000 de euro de la fraţii Giovani (63 de ani) şi Victor Becali (55 de ani) şi 10.000 de euro de la Cristi Borcea (46 de ani).

Imediat după ce i-a fost repartizat dosarul, a fost contactată de avocatul Daniel Petre – judecat în acest caz pentru mărturie mincinoasă, care i-a făcut cunoştinţă cu Manole Teodoris, zis „Doris”, cunoştinţă a fraţilor Becali.

Prima întâlnire cu Giovani Becali a fost pe stadionul Ghencea. „Cu acel prilej, în prezenţa mea, Becali Ioan i-a înmânat lui Doris un plic în care se afla o sumă de bani, nu ştiu câţi, după ce am plecat de la stadion, în maşină, Doris mi-a dat din acei bani suma de 2.000 euro. Cu privire la discuţia cu Becali Ioan, nu am discutat cu acesta aspecte concrete, subînţelegându-se că voi încerca să îl ajut cu ocazia judecării dosarului“, a povestit Terceanu, conform Adevărul.

Cerinţele fraţilor Becali

În mai 2009 judecătoarea a fost în vizită la vila din Pipera a fraţilor Becali şi a discutat prima dată, concret, despre dosar. „Aici aceştia mi-au sugerat să le aplic o pedeapsă cu suspendare sau să îi achit, eu zicându-le că nu le promit nimic, întrucât dosarul era foarte voluminos, nu intrasem în cercetarea judecătorească şi nu ştiam care sunt posibilităţile“, a povestit judecătoarea. La scurt timp, Doris i-ar fi adus 40.000 euro, din partea fraţilor Becali.

„Din câte îmi amintesc, este posibil să fi primit aceşti bani undeva pe stradă. Aceşti bani mi-au folosit, alături de alţi bani pe care îi aveam deja strânşi la cumpărarea unui apartament, pentru care am plătit suma de 93.000 de euro“, a spus magistratul. Apartamentul a fost pus sub sechestru asigurator de procurorii DNA.

Cât au plusat pentru sentinţa de achitare

„Am zis că nu vreau o sumă anume, lăsând la latitudinea fraţilor Becali acest aspect. I-am spus lui Manole Gabriela ca suma de bani de la fraţii Becali să mi-o aducă la Movila, acolo unde locuiesc mama şi surorile mele, explicându-i acesteia unde anume să vină şi cum să ajungă. Gabriela mi-a dat banii pe stradă, în faţa casei surorii mele Ciuciulă Livia. Eu nu am numărat banii, convingerea mea fiind că sunt 100.000 euro. I-am dat plicul cu bani surorii mele Livia, zicându-i să îl păstreze şi să nu întrebe nimic“, a continuat Terceanu. 

Cadoul de la Cristi Borcea

Prima întâlnire între judecătoare şi fostul şef dinamovist a avut loc la vila acestuia. „După ce am ajuns acasă am văzut că în geantă Borcea îmi lăsase o sumă de bani, din câte îmi amintesc 10.000 de euro, în euro. Nu am purtat vreo discuţie ulterioară despre această sumă de bani nici cu George Iorgovan, nici cu Cristian Borcea“.

„Percepţia mea a fost însă că această sumă de bani nu-mi fusese dată în legătură cu dosarul pe care-l judecam, ci ca urmare a faptului că eu şi domnul Borcea ne plăcuserăm reciproc, el dorind să ne mai vedem şi ulterior, context în care eu am apreciat că el a intenţionat să-mi facă un cadou. Cu ocazia vizitei făcute acasă la Cristian Borcea, eu i-am lăsat un număr de telefon, iar el m-a mai sunat ulterior cerându-mi să ne vedem, însă eu am tot amânat, iar o altă întâlnire cu domnul Borcea nu a mai avut loc“, a mai spus judecătoarea.