Judecătoarea Geanina Terceanu a luat ŞPAGA pe stadionul Ghencea şi acasă la fraţii Becali

Judecătoarea Geanina Terceanu, reținută pentru că a luat mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, a primit o tranșă de bani în timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din București și o alta la locuința fraților Ioan și Victor Becali din Pipera, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer vineri arestarea preventivă a magistratului.

20 nov. 2015, 16:25
Judecătoarea Geanina Terceanu a luat ŞPAGA pe stadionul Ghencea şi acasă la fraţii Becali

Informația apare în declarația dată în fața anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita, scrie Agerpres.

Citeşte şi: STENOGRAME-BOMBĂ. Judecătoarea fraţilor Becali, către intermediarul MITEI: „Nu daţi în gât!”

„După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan și judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred că între Steaua și Gloria Bistrița. (…) Am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan și mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de față cu mine, au început discuțiile între Becali Ioan și aceasta. (…) La sfârșitul acestei discuții, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieșim din stadion, motiv pentru care i-am luat de față cu cei doi”, se arată în declarație.

Conform sursei, judecătoarea nu s-a atins de bani până când a ajuns în mașină, unde i-a numărat și a spus că sunt 10.000 de euro.

Aceeași persoană a intermediat și o altă întâlnire, desfășurată la locuința fraților Becali din Pipera, ocazie cu care judecătoarea s-a arătat dispusă să pronunțe o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

„La locuința acestora, frații Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitați în dosarul pe care aceasta îi judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuții, Becali Victor s-a exprimat față de aceasta, spunându-i că, după finalizarea favorabilă a dosarului, urmau să ‘fie foarte generoși’ cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan și Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiți atâția bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferența”, se mai menționează în declarație.

La finalul întâlnirii, judecătoarea a luat plicul cu bani și l-a băgat în geantă, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiți de la Victor Becali.

Din aceeași declarație reiese că Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu puțin timp înainte de pronunțarea hotărârii de achitare a inculpaților din dosarul transferurilor, precum și două tranșe de 25.000 de euro și 20.000 de euro după pronunțare. De asemenea, judecătoarea ar mai fi primit, tot înainte de pronunțarea achitărilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului București a fost prezentată vineri, alături de foștii impresari Ioan și Victor Becali, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi Judecătoarea şpăgară şi fraţii Becali, aduşi la mandat. DNA cere arestarea lor

Judecătoarea este acuzată de luare de mită, iar foștii impresari sportivi Ioan și Victor Becali de dare de mită. În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, președinte executiv al Clubului de fotbal ‘Dinamo’, la data faptei.