Judecător RIDICAT de DNA pentru LUARE DE MITĂ în dosarul lui MIHAI STOICA

Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a fost ridicat de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie. Mustaţă este acuzat că ar fi primit mită în dosarul lui Mihai Stoica, unul dintre cei opt condamnaţi în DOSARUL TRANSFERURILOR.

29 apr. 2014, 06:23
Judecător RIDICAT de DNA pentru LUARE DE MITĂ în dosarul lui MIHAI STOICA

UPDATE: Potrivit surselor DNA, magistratul ar fi primi mită pentru a judeca favorabil cererea în anulare depusă de Mihai Stoica, prin care fostul manager al Stelei solicita eliberarea din închisoare.

DNA a început urmărirea penală a mai multor judecători într-un amplu dosar de corupție. Printre aceştia se numără şi Stan Mustaţă. 

Magistratul făcea parte din completul de judecată al dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care este acuzat Dan Voiculescu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să se întrunească pentru a discuta solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Reprezentanţii DNA au ajuns la sediul CSM cu cerea de încuviinţare în cazul lui Stan Mustaţă.

La începutul lunii aprilie, judecătorul Stan Mustaţă a facut o cerere de recuzare în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanţă, la 5 ani de închisoare cu executare. Stan Mustaţă susţinea atunci că nu mai poate judeca dosarul lui Dan Voiculescu dupa apariţia în presă a unor materiale „neadevărate” privind presupuse interese ale magistratului. Cererea sa de recuzare a fost respinsă, însă a adus atunci şi o nouă amânare în dosarul lui Dan Voiculescu.

Judecătorul a făcut cerere de recuzare după ce numele său a fost menţionat în referatul DNA de arestare a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, care ar fi luat mită peste 600.000 de euro pentru a-l elibera din închisoare pe Dinel Staicu.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe 26 septembrie 2013 pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în dosarul privind privatizarea ICA.