Judecătorii au respins ca nefondată o contestaţie făcută de Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, o contestaţie în anulare formulată de milionarul Ovidiu Tender. Afaceristul a contestat condamnarea definitivă de 12 ani şi şapte luni de închisoare primită în dosarul "Rafo-Carom".

31 mart. 2016, 17:20
Judecătorii au respins ca nefondată o contestaţie făcută de Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani de închisoare

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins ca nefondată contestaţia în anulare formulată de Ovidiu Tender. Mai mult, instanţa îl obligă pe afacerist la plata a 500 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Decizia este definitivă.

Ovidiu Tender a fost condamnat, pe 11 iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, potrivit adevarul.ro. Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.