Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost REVOCAŢI din CSM

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi, marţi, din funcţiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

26 feb. 2013, 11:33
Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost REVOCAŢI din CSM

Judecătoarea Alina Ghica a fost revocată din funcţia de membru al CSM cu 11 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă„, iar Cristi Danileţ cu 14 voturi „pentru” şi patru „împotrivă”.

Întrebat cum comentează decizia membrilor CSM, Cristi Danileţ a răspuns: „Sunt profund dezamăgit”.

Judecătorii Cristi Danileţ şi Alina Ghica au ieşit din sala de şedinţă a CSM, însă au lăsat buletinele de vot cu opţiunile lor pe masă.  Judecătoarea Alina Ghica a votat împotriva revocării din CSM a lui Cristi Danileţ, scrie Mediafax.

Este pentru prima dată când membrii CSM sunt revocaţi din funcţia deţinută în Consiliu ca urmare a solicitărilor trimise de adunările generale ale judecătorilor.

CITEŞTE ŞI PROTESTE la mai multe judecătorii din ţară: Magistraţii au suspendat şedinţele de judecată

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a declanşat în 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Danileţ. Un demers similar a fost început în 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din funcţia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curţilor de Apel în Consiliu.

Un număr de 103 judecătorii din 135 au votat pentru revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii a lui Cristi Vasilică Danileţ, rezultatele fiind transmise în 23 ianuarie de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la CSM.

În cadrul procedurii, 1.126 de judecători au votat pentru revocarea lui Danileţ, iar 324 au votat împotrivă sau s-au abţinut, a anunţat, miercuri, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat de presă.