Judeţe afectate de căderi masive de zăpadă, 100 de familii defavorizate sunt ajutate cu lemne pentru foc

O sută de familii defavorizate din județele Giurgiu, Ialomița și Călărași vor primi lemn de foc din partea Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, într-o acțiune umanitară organizată de Crucea Roșie Română, se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

27 ian. 2017, 11:58
Judeţe afectate de căderi masive de zăpadă, 100 de familii defavorizate sunt ajutate cu lemne pentru foc

Familiile care au beneficiat de acest sprijin provin din județe afectate de căderile masive de zăpadă și de gerul din ultima perioadă.

În cadrul acestei acțiuni, 40 de familii din comuna Izvoarele (județul Giurgiu), 30 de familii din comuna Miloșești (județul Ialomița) și alte 30 de familii din comuna Ulmu (județul Călărași), vor primi câte doi metri cubi de lemne pentru foc, distribuite de către voluntarii din cadrul Crucea Roșie Română și angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor.

Potrivit Agerpres, prima acțiune a avut loc în comuna Izvoarele din județul Giurgiu, în satele Chiriacu și Valea Bujorului, lemnele pentru foc fiind furnizate de Ocoalele Silvice Ghimpați și Bolintin, urmând ca, în zilele următoare, să fie extinsă în celelalte locații stabilite de Crucea Roșie Română.

„Furnizarea de lemne pentru foc este o prioritate pentru Romsilva și ne bucură parteneriatul cu Societatea Națională de Crucea Roșie, care se implică într-o acțiune de sprijinire a familiilor defavorizate. Încă de la înființare, Regia Națională a Pădurilor a ajutat comunitățile locale, iar parteneriatul cu o organizație puternică, precum Crucea Roșie, este unul benefic și sporește gradul de implicare socială a Romsilva”, afirmă Ciprian Pahonțu, directorul general al RNP Romsilva.

Conform datelor Regiei, în 2016, Romsilva a oferit populației peste 850.000 de metri cubi de lemne pentru foc, din care 400.000 în ultima parte a anului, pentru a suplini lipsa acestora de pe piață.