Junior SUSPENDAT PE VIAŢĂ după ce A BĂTUT un arbitru până l-a băgat în spital VIDEO

Boxerul croat Vido Loncar a fost suspendat pe viaţă şi se află într-o celulă a poliţiei, fiind arestat, după ce l-a bătut până l-a băgat în spital pe arbitrul polonez Maciej Dziurgot, la sfârşitul unui meci din cadrul categoriei semigrea a Campionatelor Europene pentru juniori ce au loc în aceste zile la Zagreb.

21 oct. 2014, 18:43

Scandalul fără precedent a avut loc luni seara, scrie presa croată, când, nemulţumit de decizia arbitrului, care i-a ridicat braţul pentru victorie adversarului lui, lituanianul Algiras Baniulis, Vido Loncar a început să-l lovească cu toată forţa celor 81 kilograme ale categoriei, trântindu-l la podea, unde a continuat să-i strige ameninţări cu moartea. Baniulis, paralizat de uimire, a părăsit ringul în momentul în care s-a produs agresiunea, astfel că doar personalul din jurul arenei a putut să-l oprească, printre corzi pe huligan, trăgându-l de un picior, croatul fiind predat poliţiei.

Arbitrul polonez a suferit contuzii grave, fiind spitalizat de urgenţă. Problema este şi mai gravă, întrucât aşa-zisul sportiv ar fi trebuit să ştie că nu arbitrul de ring a dat decizia, ci arbitrii-judecători.

Întrunită de urgenţă, Federaţia croată de box l-a suspendat pe viaţă pe Loncar, ca şi pe antrenorii săi, aceştia cu titlu temporar, până la clarificarea lucrurilor. „Este cel mai rău lucru care se putea întâmpla, este o ruşine pentru Zagreb şi Croaţia, iar boxul a suferit un imens prejudiciu”, a declarat secretarul general al federaţiei, Marko Marovic, potrivit agenţiei croate HINA.

„Toate eforturile pe care le-am făcut pentru organizarea acestui campionat s-au făcut praf, ca şi imaginea boxului croat, distrusă în câteva secunde”, s-a plâns el. Totodată, federaţia a dat publicităţii marţi un comunicat în care cere scuze tuturor celor care s-au simţit lezaţi de acţiunile antisportive ale lui Loncar, inclusiv familiei arbitrului, oraşului Zagreb, Ministerului Sportului din Croaţia şi federaţiilor de box europeană şi mondială, între alţii.