Jupp Heynckes a acceptat să antreneze Bayern Munchen până la finalul sezonului

Reputatul antrenor german Jupp Heynckes, care a reușit tripla Campionat/Cupă/Liga Campionilor cu Bayern Munchen în 2013, a acceptat să redevină antrenorul formaţiei bavareze până la finalul sezonului.

RomaniaTV.net
06 oct. 2017, 16:23
Jupp Heynckes a acceptat să antreneze Bayern Munchen până la finalul sezonului

Jupp Heynckes îl înlocuieşte la cârma echipei Bayern Munchen pe italianul Carlo Ancelotti, demis săptămâna trecută.

La 72 de ani, Heynckes preia începând de luni funcția de antrenor principal la FC Bayern.

Francezul Willy Sagnol, fostul adjunct al lui Ancelotti numit antrenor interimar, nu a stat deci decât un singur meci pe banca lui Bayern, cel de duminica trecută din campionat, terminat la egalitate 2-2 la Berlin.

Asistenții lui Heynckes vor fi Peter Hermann, unul dintre foștii săi colaboratori, și Hermann Gerland, actualul responsabil cu centrul de formare. Comunicatul clubului nu a menționat și numele lui Sagnol.

„Nu este un ‘comeback’, este un serviciu de prietenie. Și am făcut-o doar pentru că datorez enorm lui FC Bayern”, a punctat Heynckes.

„Jupp Heynckes este un maestru în materie de gestionare umană și tactică. Suntem convinși că el este persoaa potrivită pentru a ajuta echipa să-și regăsească drumul spre succes în situația actuală și pentru a ne atinge obiectivele”, a spus şi directorul sportiv Hasan Salihamidzic.

Campion mondial ca jucător în 1974 împreună cu Hoeness, câștigător al Ligii Campionilor pe banca lui Real Madrid în 1998, Heynckes nu se afla în nicio listă ”probabilă” făcută în ultimele zile de analiștii germani. Însă alegerea lui răspunde unei anumite logici: este „de-al casei” şi, prin prisma vârstei sale, putea accepta fără probleme ideea unui contract scurt până la finalul sezonului, pentru a le lăsa patronilor clubului timpul de a căuta în mod serios o persoană cu care vor putea construi un proiect pe termen mediu sau lung.

Favorit, pentru moment, este tânărul antrenor al lui Hoffenheim, Julian Nagelsmann. Însă vârsta sa, 30 ani, și lipsa de experiență la nivel european nu sunt un atu pentru el. Și, în plus, Bayern va avea de plătit serios, ținând cont că el se află sub contract cu clubul său până în 2021.

Heynckes a mai antrenat-o pe Bayern în trei rânduri, iar în ultimul său mandat (2011-2013) a realizat tripla istorică Liga Campionilor/campionat/Cupa Germaniei, înainte de a fi înlocuit cu spaniolul Pep Guardiola.

În total, cu Jupp Heynckes la conducere, Bayern Munchen a cucerit trei titluri în Bundesliga, trei Supercupe și o Cupă a Germaniei, precum și trofeul Champions League.