Jurnalista de televiziune care a dat cu piciorul în migranţi a fost achitată de Curtea Supremă

O jurnalistă ungară de televiziune, Petra Laszlo, care a împiedicat şi lovit migranţi ce fugeau de poliţie în 2015 - surprinsă în imagini care au făcut înconjurul lumii - a fost achitată de Curtea Supremă, care i-a anulat condamnările în intanţele inferioare.

31 oct. 2018, 06:50
Jurnalista de televiziune care a dat cu piciorul în migranţi a fost achitată de Curtea Supremă

”Cameramanul a fost eliberat în absenţa infracţiunii”, a anunţat marţi Curtea Supremă într-un comunicat.

Instanţa a apreciat că tribunalul şi curtea de apel care au condamnat această femeie cameraman nu au reţinut capătul de acuzare corect împotriva ei.

Imagini care o surprind lovind cu picioarele, cu camera de filmat pe umăr, un bărbat şi pe fiul acestuia şi încercând să o trântească pe o fată, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, au provocat indignare, în contextul în care Budapesta era criticată din cauza atitudinii sale ostile faţă de migranţi.

Acest incident a avut loc la 8 septembrie 2015, în toiul crizei migraţiei în Europa.În acea zi, mai multe grupuri de migranţi au forţat un cordon al poliţiei ungare, păotrivit news.ro.

Citeşte şi Urgenţă Naţională. Donald Trump scoate armata la frontierele ţării: vor fi opriţi

Curtea Supremă a recunoscut în motivare că Petra Laszlo a lovit de două ori cu piciorul şi a încercat să lovească a treia oară, însă a apreciat că acesta este contextul ”unui asalt a câtorva sute de migranţi fugind de intervenţia poliţiei”.

Fapta comisă, ”deşi incorectă moral şi ilicită, era o perturbare şi nu un vandalism”, informează news.ro.

Această ultimă infracţiune, de vandalism, a fost reţinută împotriva lui Petra Laszlo de jurisdicţiile inferioare.

Ea a fost condamnată, pe baza acestei încadrări, în ianuarie 2017, la trei ani de probaţiune.