Jurnalista Marta Uşurelu, martoră la incendiul din Dubai: Cădeau bucăţi din clădirea în flăcări peste noi

Jurnalista Marta Uşurelu a fost, joi, martora a incendiului produs la hotelul de 5 stele The Address, cu 63 de etaje, din centrul Dubaiului (Emiratele Arabe Unite), aflat în apropierea celei mai mari clădiri din lume, turnul Burj Khalifa. Sub titlul "Cum am petrecut Anul Nou alergând pe strazile din Dubai", jurnalista povesteşte, pe blogul sau, cum a trăit seara de joi, chiar în apropierea clădirii hotelului, cuprinse de flăcări.

RomaniaTV.net
01 ian. 2016, 12:59
Jurnalista Marta Uşurelu, martoră la incendiul din Dubai: Cădeau bucăţi din clădirea în flăcări peste noi

„Pregateam masa si ne bucuram ca stam in Dubai, la o prietena, chiar langa Burj Khalifa si ca vom vedea artificiile de pe terasa proprie. Apreciam incantati ca nu trebuie sa plecam nicaieri si ca vom petrece un revelion frumos, fara sa alergam dupa taxiuri. Am auzit strigate. Si, ceva foarte ciudat, parea ca ploua cu grindina. Am iesit in fata casei ca sa vedem ce se intampla. Cladirea de langa noi ardea ca o vapaie.”

„Alarma a inceput sa sune. Tarziu, ma gandesc acum. Prea tarziu tinand cont ca focul se intinsese peste 20 de etaje. am strigat. intrebam disperati”, scrie Marta Usurelu, potrivit hotnews.ro

Citeşte şi Incendiul din Dubai: Eduard Irimia, martor al infernului, a filmat hotelul cuprins de flăcări în care se afla VIDEO

„Am reusit sa fugim cu telefoanele, pasapoartele si cate o geaca. Cadeau bucati, din cladirea in flacari, peste noi. Ningea cu cenusa, ca la o eruptie vulcanica. Toata lumea tipa. Politistii strigau sa fugim cat mai departe. Copiii plangeau. Nu intelegeau ce se intampla. Fugeam cat mai departe de cladirea care trosnea si ardea. Focul se intindea cu repeziciune. Noi nu stiam incotro s-o luam. Ne-am oprit undeva, departe. Ne uitam ingroziti inapoi. Ma temeam sa nu cada. Daca la inceput toata lumea tipa si alerga, acum era liniste. Oamenii veniti in centru pentru artificii se uitau ca la spectacol si faceau poze. Multi isi faceau selfieuri. Nimeni nu ne anunta nimic.”

„Am cautat sa cumparam apa. Si un loc cu wi fi. Nu mai credeam ca pe Khalifa va mai fi spectacol de artificii. Dar a fost. Toata lumea filma si radea. Noi eram socati. Bucurosi ca am scapat si uimiti ca lucrurile isi urmeaza cursul, cand la 200 m distanta un bloc arde ca o vapaie.Dupa cele 10 minute de artificii a inceput cosmarul. Unde plecam? Ce facem? Politia nu anunta nimic. Taxiuri nu erau. Copiii plangeau si noi incercam disperati sa cautam cazare. Bucuria de a gasi o camera de Anul Nou s-a spulberat in cele 2 ore cat am cautat taxi si Uber. Nimic nu era organizat”, a povestit jurnalista, pe blog.