Jurnaliştii străini l-au întrebat pe Klaus Iohannis de problema cerşetorilor români din Suedia. Ce a răspuns preşedintele

Jurnaliştii străini l-au întrebat pe Klaus Iohannis de problema cerşetorilor români din Suedia, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, de la Göteborg. Preşedintele a spus că problema poate fi rezolvată prin programe comune România - Suedia.

RomaniaTV.net
17 nov. 2017, 12:07
Jurnaliştii străini l-au întrebat pe Klaus Iohannis de problema cerşetorilor români din Suedia. Ce a răspuns preşedintele

La sosirea la Summitul de la Goteborg, un jurnalist suedez l-a interpelat pe preşedintele Klaus Iohannis în problema cerşetorilor români din Suedia.

„Domnule Iohannis, avem mulți români care cerșesc aici, în Suedia. Ce putem face pentru a-i ajuta să beneficieze de condiții mai bune, pentru a nu mai fi nevoiți să cerșească, ci, poate, să își găsească un loc de muncă aici sau să aibă condiții mai bune în România?”, l-a întrebat ziaristul pe preşedinte, potrivit transcrierii Administraţiei Prezidenţiale.

„Sunt convins că această problemă poate fi rezolvată, dar singura soluție este ca cele două guverne să lucreze împreună, să aibă programe comune destinate acestor persoane, și sunt sigur că lucrurile pot fi îmbunătățite”, a răspuns Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre dosarul lui Liviu Dragnea: Persoane care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!