Jurnalistul Claudiu Popa scapă de dosarul în care era acuzat de deţinere de droguri pentru consum propriu

DIICOT a dispus renunțarea la urmărire penală în dosarul în care Claudiu Popa, jurnalist Realitatea Tv, era cercetat pentru deținere de droguri în vederea consumului propriu.

RomaniaTV.net
10 nov. 2018, 18:12
Jurnalistul Claudiu Popa scapă de dosarul în care era acuzat de deţinere de droguri pentru consum propriu

„Renunțarea la urmărirea penală față de suspectul Popa Claudiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, faptă prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 republicată.

Clasarea cauzei sub aspectul savarșirii infracțiunii de trafic ilicit droguri de risc, prev. de art. 2 alin . l din Legea nr. I 43/2000.

Citeşte şi:  TVR, despre cazul Emmei Zeicescu: Este într-o situaţie care implică prezumţia de nevinovăţie

Sesizarea judecatorului de camera preliminară de la Tribunalu Ilfov, in vederea confirmarii renuntarii la urmarire penala dispusă prin prezenta ordonanta, sens în care, un exemplar al ordonanței, verificata potrivit art 318 alin. (10) din Codul de procedura penala, și dosarul cauzei se transmit în termen de 10 zile de la data emiterii ordonanței judecatorului de cameră preliminara de la Tribunalul Ilfov.

Se stabilesc cheltuieli judiciare în cuantum de 600 lei, în sarcina suspectului Popa Claudiu Constantin.

Ordonanța se comunică, în copie, suspectului Popa Claudiu Constantin”, se arata în ordonanta procurorilor, arata realitatea.net.

Totodată, şi în cazul Emmei Zeicescu, anchetatorii au decis clasarea cauzei, deoarece nu există fapta.