Jurnalistul Dan Andronic, audiat de Poliţie în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă

Dan Andronic a fost audiat de poliţişti în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă, informaţia fiind făcută publică de jurnalist pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu fostul deputat în Serbia.

24 mart. 2017, 14:55
Jurnalistul Dan Andronic, audiat de Poliţie în dosarul privind dispariţia lui Sebastian Ghiţă

„Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook, precizând că poliţiştii l-au întrebat dacă sunt reale informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la o întâlnire între el şi Sebastian Ghiţă, care ar fi avut loc după dispariţia fostului deputat.

„Nu m-am întâlnit cu ghiţă de când am plecat…n-am comunicat telepatic. Am fost in Serbia, am fost şi în Moldova şi la Braşov… Nu cred că orice om care se plimbă trebuie întrebat „Te-ai văzut cu Sebastian Ghiţă?””, a declarat Andronic în exclusivitate la România TV.

Andronic a precizat că daca informaţiile privind localizarea lui Sebastian Ghiţă în Serbia erau reale, acesta ar fi fost în custodia poliţiei. „Nu o funcţiona mandatul european de arestare, dar mandatul internaţional dat prin Interpol funcţionează. Iar între România şi Serbia funcţionează un tratat de extrădare din 1961”, a scris Andronic.

Premierul Sorin Grindeanu şi procurorul General al României au infirmat că Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia, după ce informaţia a apărut în spaţiul public la jumătatea lunii martie. 

Poliția Română a anunţat că desfăşoară, în acest moment, conform prevederilor legale, activităţi în vederea identificării, căutării, localizării şi prinderii inculpatului Ghiță Sebastian, care figurează dat în urmărire naţională şi internaţională. 

Organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi organele de cercetare penală speciale îşi desfăşoară activitatea de urmărire penală sub conducerea şi supravegherea procurorului de caz. 

Precizăm că, potrivit prevederilor art.12, alin.1, lit. e) din Legea nr. 544/2001, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor : ”informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare”. 

În momentul în care vor fi informaţii de interes public, acestea vor fi aduse cu celeritate în atenţia mass-media, bineînţeles, cu acordul procurorului de caz., se precizează în comunicat.