Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, pentru Hotnews: Dacă se va aproba cererea de extrădare, cu siguranţă voi fi reţinut

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya consideră, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că dosarul lui pentru extrădarea în Turcia nu conține niciun document care să arate că el a făcut ceva ilegal. El spune că are încredere că Româniaîi va apăra drepturile.

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 08:20
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, pentru Hotnews: Dacă se va aproba cererea de extrădare, cu siguranţă voi fi reţinut

„Mă aștept ca autoritățile române să respecte legile, să respecte democrația, să fie justiție și să urmeze această cale. Să nu fie expatriere dacă nu consideră că este necesar. Dacă ar fi justiție în Turcia, de ce nu aș vrea să merg în Turcia? Nu m-ar împiedica nimic, dar nefiind justiție și oamenii fiind persecutați pentru că nu există justiție, în situația de față nu aș vrea să merg în Turcia pentru că știu că nu există justiție. De ce să merg să fiu reținut? Pentru că nu am nicio vină”, spune jurnalistul în interviu. 

Kamil Demirkaya se teme pentru familia lui, în cazul în care lui i se va întâmpla ceva.

„Dacă se va aproba cererea de extrădare, cu siguranță voi fi reținut, familia se va destrăma. Familia nu va reuși să ajungă niciodată în Turcia. Le va fi frică. Ce se va întâmpla cu familia mea? Dacă vor merge în Turcia, vor avea aceeași situație ca și a mea”, a spus jurnalistul.

Citeşte interviul integral pe Hotnews.ro

Citeşte şi: Campanie de semnături pentru apărarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya