Justiţia braziliană a blocat conturile lui Lula da Silva. Fostul preşedinte al ţării este condamnat pentru corupţie

Judecătorul care l-a condamnat săptămâna trecută pe fostul președinte brazilian Luiz Ignacio Lula da Silva la aproape 10 ani închisoare a ordonat miercuri blocarea conturilor sale bancare și confiscarea mai multor bunuri de valoare, mai ales imobiliare.

19 iul. 2017, 20:23
Justiţia braziliană a blocat conturile lui Lula da Silva. Fostul preşedinte al ţării este condamnat pentru corupţie

Pe fondul acestei decizii, peste 600.000 de reali (aproape 165.000 de euro) din conturile fostului șef de stat au fost blocați, iar trei apartamente, două autoturisme și un teren au fost confiscate.

Luiz Inacio Lula da Silva a făcut apel la condamnarea sa, miercurea trecută, la nouă ani și șase luni de închisoare pentru corupție și spălare de bani. Judecătorul Sergio Moro a stabilit ca ex-președintele de stânga în vârstă de 71 de ani, care a condus Brazilia între 2003 și 2010, să fie lăsat în libertate.

Citeşte şi Un preşedinte şi soţia lui, condamnaţi la 18 luni de închisoare. Fostul cuplu prezidenţial peruan este acuzat de spălare de bani

Dacă verdictul va fi confirmat la recurs, Lula va trebui să meargă la închisoare și nu se va putea prezenta la alegerile prezidențiale din 2018, la care conduce în privința intențiilor de vot, potrivit Agerpres.

Lula este acuzat de a fi beneficiat de cadouri în valoare de 3,7 milioane de reali (1,06 milioane euro), inclusiv un triplex într-o stațiune balneară, din partea OAS, o companie de construcții implicată în scandalul Petrobas.

Fostul șef de stat, care este vizat de asemenea de alte patru proceduri judiciare, a negat mereu toate acuzațiile la adresa sa, susținând că nu sunt bazate pe dovezi concrete.