Justiţia europeană confirmă reţinerile din salariu pentru eurodeputaţii francezi Bruno Gollnisch şi Jean-Marie Le Pen

Justiţia europeană a confirmat miercuri reţineri din salariul eurodeputaţilor francezi de extremă-dreapta Bruno Gollnisch şi Jean-Marie Le Pen, decise de Parlamentului European, din cauza implicării celor doi în cazuri de angajări fictive în posturi de asistenţi parlamentari a unor reprezentanţi ai partidului lor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 18:07
Justiţia europeană confirmă reţinerile din salariu pentru eurodeputaţii francezi Bruno Gollnisch şi Jean-Marie Le Pen

Parlamentul European a decis la începutul anului 2016 că Jean-Marie Le Pen, co-fondator a Frontului Naţional (FN) şi eurodeputat din 1984, şi Bruno Gollnisch, eurodeputat FN din 1989, trebuie să ramburseze 320.026 şi, respectiv, 275.984 de euro.

Potrivit instituţiei, cei doi parlamentari au cheltuit în mod ‘nejustificat’ aceste sume ‘cu titlu de asistenţă parlamentară’.

Cei doi au depus o sesizare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, pentru a anula această decizie, dar instanţa UE a respins miercuri contestările lor pe fond.

Marine Le Pen, preşedinta FN şi fiica lui Jean-Marie Le Pen, este de asemenea vizată de o procedură de rambursare şi a fost inculpată în Franţa, alături de partidul său, pentru suspiciuni de angajări fictive de asistenţi în Parlamentul European.

Într-un dosar distinct, grupul politic din care face parte FN în Parlamentul European urmează să ramburseze peste 427.000 de euro alocaţi de instituţie pentru a acoperi cheltuieli de funcţionare a acestuia, din cauza unor nereguli, conform unui document parlamentar obţinut luni de AFP.

Conform acestui proiect de aviz al Comisiei de Buget a Parlamentului, grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL) – din care aproape jumătate din cei 36 de membri ai săi provin din FN – a avut în 2016 cheltuieli insuficient justificate (38.889 euro), iar altele încălcând reguli de licitaţie (388.278 euro).