Justiţia germană a anulat un verdict de achitare ce viza şapte salafişti

Cea mai înaltă autoritate judiciară din Germania a anulat joi un verdict de achitare din 2016 vizând şapte salafişti care au înfiinţat o "Poliţie Sharia" în comunitatea lor musulmană şi a ordonat un nou proces. 

11 ian. 2018, 17:26
Justiţia germană a anulat un verdict de achitare ce viza şapte salafişti

Tribunalul din Wuppertal (vest), care i-a achitat în noiembrie 2016, a comis „o eroare de drept” în hotărârea sa, a considerat Curtea Federală de Justiţie, unde acuzarea a făcut apel.

Acest tribunal a estimat atunci că inculpaţii nu au încălcat legislaţia germană privind portul uniformei.

În septembrie 2014, cei şapte salafişti patrulau noaptea purtând veste de siguranţă portocalii, unele dintre ele inscripţionate „Poliţia Sharia”, pe străzile din Wuppertal, un oraş industrial din vestul Germaniei unde trăieşte o importantă comunitate musulmană.

Ei recomandau tinerilor musulmani să nu bea alcool, să nu se ducă în cafenele, săli de jocuri sau bordeluri. Iniţiativa a provocat indignare în Germania, potrivit Agerpres.

Legea care limitează portul uniformei în Germania a vizat iniţial paradele nostalgicilor partidului nazist.

După cum era de aşteptat, tribunalul din Wuppertal a considerat că vestele salafiştilor nu erau „nici militare, nici intimidante”.

„Poliţia Sharia” era atunci condusă de unul dintre cei mai renumiţi predicatori salafişti din Germania, Sven Lau, un convertit de 36 de ani.

El a fost recent condamnat într-un caz separat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru „sprijinirea unei întreprinderi teroriste” prin recrutarea de candidaţi la jihad în Siria.