Kelemen Hunor: Liderul CNS are o gândire uşor transcendentală pe care eu nu o înţeleg

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri seară, la Sfântu Gheorghe, că liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, are o "gândire uşor transcedentală", pe care el de multe ori nu o înţelege.

RomaniaTV.net
17 sept. 2014, 20:46
Kelemen Hunor: Liderul CNS are o gândire uşor transcendentală pe care eu nu o înţeleg

Întrebat cum comentează acuzaţiile lui Izsak Balazs, potrivit căruia îi face campanie electorală premierului Victor Ponta în loc să aibă ca prioritate autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, liderul UDMR a răspuns că afirmaţiile acestuia sunt uşor „aberante”.

Ce pot să spun altceva decât că aberează un pic (…) Cum să nu mă afişez cu Victor Ponta când eu sunt vicepremier în guvernul condus de acesta (…) Deci nu putem fi atât de ipocriţi încât să facem parte din acelaşi guvern şi pe acelaşi proiect guvernamental să mergem în teritoriu pe căi diferite. Chiar ar fi culmea! Mă rog, nu sunt eu în stare să înţeleg gândirea profundă şi de foarte multe ori uşor transcedentală a domnului Izsak Balazs. Sunt prea modest şi nu pot înţelege această gândire, această capacitate de a pune lucrurile într-o anumită ordine„, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele CNS a semnat miercuri, lista pentru susţinerea candidaturii la prezidenţiale a reprezentantului Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Szilagyi Zsolt, motivând că liderul UDMR, Kelemen Hunor, în loc să susţină demersurile autonomiste ale organizaţiei, a început campania electorală pentru premierul Victor Ponta.

Noi am fi aşteptat ca domnul Kelemen Hunor să caute şi să găsească argumente pentru autonomie şi să nu se alăture adversarilor autonomiei (…) Am înţeles că domnul Kelemen Hunor, în loc să fie cu noi în eforturile, demersurile noastre pentru autonomie, a început campania electorală pentru premierul Victor Ponta (…) Am înţeles că domnul Kelemen Hunor face campanie electorală pentru domnul Victor Ponta, care a declarat că în România nu o să fie niciodată regiune administrativă cu populaţie preponderent maghiară„, a declarat Izsak Balazs la Târgu Mureş.