Kelemen Hunor: Nu s-a discutat despre o colaborare a UDMR cu PNL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după Consiliul Permanent al Uniunii, că nu s-a discutat despre o eventuală colaborare cu PNL, inclusiv pentru formarea unui nou guvern.

27 nov. 2014, 15:00
Kelemen Hunor: Nu s-a discutat despre o colaborare a UDMR cu PNL

Întrebat de jurnalişti dacă UDMR are în vedere o colaborare cu PNL, Kelemen Hunor a spus că formaţiunea sa vrea să colaboreze cu toate forţele politice democratice.

‘Avem în vedere un dialog cu toate forţele politice democratice, nu există nicio solicitare, nici din partea PNL şi nici din partea noastră pentru un dialog. Nu există aşa ceva. După câte am înţeles eu, PNL nu doreşte să guverneze acum, deci nu există o astfel de posibilitate. Guvernul Ponta are majoritate, există stabilitate guvernamentală, stabilitate politică şi nici nu trebuie să ne gândim în acest moment la alte soluţii, alte posibilităţi, fiindcă nu există o astfel de dorinţă din partea nimănui, din partea noastră în niciun caz’, a menţionat Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

El a mai spus că ‘nu s-a discutat despre nicio colaborare cu PNL, cu opoziţia actuală’ şi că deocamdată decizia e ca UDMR să nu mai facă parte din coaliţia de guvernare.

UDMR a decis să IASĂ de la guvernare. Hotărârea finală va fi luată pe 13 decembrie VIDEO

Consiliul Permanent al UDMR a decis, joi, după peste cinci ore de dezbateri, cu două abţineri şi niciun vot împotrivă, ca UDMR să iasă de la guvernare. Decizia finală va fi luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), care se va întruni pe 13 decembrie.

Kelemen Hunor a motivat decizia ieşirii de la guvernare prin semnalul primit de la electoratul UDMR. ‘Noi considerăm că votul, atât din primul tur, dar mai ales din turul 2, a fost un mesaj foarte clar din partea alegătorilor noştri şi nu căutăm alte explicaţii. Conform calculelor noastre, cam 80% din alegătorii noştri au votat în turul 2 cu Klaus Iohannis. (… ) Noi am luat decizia pentru a consolida relaţia cu alegătorii noştri. (…) E important să ascultăm opinia alegătorilor noştri, colegii noştri au făcut consultări cu organizaţiile locale, cu organizaţiile teritoriale, judeţene, şi noi am analizat rezultatul alegerilor şi am ajuns la această concluzie. Există enorm de multe argumente şi pro şi contra, dar marea majoritate – cu două abţineri şi cu nici un vot împotrivă – în Consiliul Permament am ajuns la această concluzie’, a motivat Kelemen Hunor decizia ieşirii de la guvernare.