Kelemen Hunor: Nu voi face o altă nominalizare pentru ministerul Culturii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru AGERPRES că Uniunea nu va face o altă nominalizare în locul Rozaliei Biro pentru ministerul Culturii şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens.

RomaniaTV.net
02 aug. 2014, 08:09
Kelemen Hunor: Nu voi face o altă nominalizare pentru ministerul Culturii

„Nu fac o altă nominalizare. Aştept decizia preşedintelui”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR nu a dorit să comenteze declaraţiile de vineri ale lui Traian Băsescu care a spus că nominalizarea lui Claudiu Manda şi a Rozaliei Biro la Buget şi respectiv la Cultură sunt nepotrivite.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, vineri, un apel public către premierul Victor Ponta să se gândească la alte soluţii pentru portofoliile de la Buget şi Cultură.

„Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că le-am şi respins. Este necesar ca ministrul Culturii să fie un bun cunoscător al limbii române. Nu sunt într-o situaţie plăcută şi am făcut toate eforturile să înţeleg logica acestor desemnări. Pentru că nu au existat condiţii să discut cu premierul înainte de a face nominalizările, transmit public rugămintea ca până marţi miercuri poate se gândeşte la alte soluţii reprezentative pentru Guvernul României. Guvernul României nu este o instituţie în care să faci încercări, mai ales când e vorba de cultură şi buget”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu râde de Rozalia Biro: Nu aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii BIPEZI

În replică, premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine propunerile de miniştri înaintate la Cotroceni, în pofida solicitării preşedintelui Traian Băsescu de a se mai gândi asupra nominalizărilor la ministerul Culturii şi la cel al Bugetului.