Kelemen Hunor, ULTIMA ZI în Guvern. Victor Ponta trebuie să îi trimită o nouă propunere lui Traian Băsescu

Kelemen Hunor a anunţat că îşi dă demisia din cabinetul Victor Ponta începând cu data de 1 august. Joi este ultima zi a liderului UDMR în Guvern, o nouă propunere pentru postul de vicepremeir şi ministru al Culturii urmând să fie făcută de premierul Victor Ponta şi trimisă preşedintelui Traian Băsescu. 

31 iul. 2014, 08:34
Kelemen Hunor, ULTIMA ZI în Guvern. Victor Ponta trebuie să îi trimită o nouă propunere lui Traian Băsescu

Imediat după anunţul lui Kelemen Hunor că pleacă din Guvern, UDMR a nominalizat-o pe Biro Rozalia pentru a-i lua locul liderului Uniunii în cabinetul Ponta.

Pe 17 iulie, conducerea UDMR a decis ca Rozalia Biro, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, să fie propusă pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, în locul lui Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor declara că, fiind vorba despre cumularea celor două funcţii din Guvern, a căutat o soluţie care să corespundă.

Noul vicepremier, Biro Rozalia, a trecut în CV limba română la rubrica limbi străine

„Doamna Biro Rozalia este preşedintele CRU, care conform Statutului este a doua funcţie în UDMR şi era firesc, în condiţiile date, să fie persoane care va asuma funcţiile din Guvern”, spunea Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a decis să demisioneze, de la 1 august, din funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Culturii, ca urmare a poziţiei Guvernului român privind iniţiativa UDMR referitoare la protecţia minorităţilor naţionale în cadrul UE.

Rozalia Biro, propusă pentru postul de vicepremier, a explicat cum i-a fost CLASAT dosarul de la DNA

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a fost desemnat să candideze la funcţia de preşedinte al României la alegerile din noiembrie.