Kim Jong-Un continuă să deţină controlul la Phenian. Cel puţin, LA SUPRAFAŢĂ

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a dispărut recent vreme de peste o lună înainte de a-şi face reapariţia în urmă cu 10 zile, pare să controleze încă ţara, cel puţin 'la suprafaţă', a apreciat joi ministrul sud-coreean al apărării, citat de AFP, potrivit Agerpres.

24 oct. 2014, 06:24
Kim Jong-Un continuă să deţină controlul la Phenian. Cel puţin, LA SUPRAFAŢĂ

Cel puţin ‘la suprafaţă’, Kim Jong-Un continuă să deţină controlul la Phenian, a afirmat un ministru sud-coreean. De la începutul lui septembrie până la 14 octombrie, tânărul lider nord-coreean a dispărut din viaţa publică complet înainte de reveni în prim-plan, sprijinindu-se într-un baston, fapt ce a alimentat cele mai fanteziste zvonuri privind starea sa de sănătate sau ipoteza unei lovituri de stat la Phenian.

Citeşte şi Absenţa lui Kim Jong-Un, prilej de speculaţii privind o lovitură de stat în Coreea de Nord. Cine conduce ţara?

Chestionat cu privire la echilibrul de putere din ţara comunistă, ministrul sud-coreean al apărării Han Min-koo a declarat că ‘la suprafaţă, Kim Jong-un pare să deţină frâiele puterii’. ‘Dar, pe termen lung, izolarea sa diplomatică şi criza economică cronicizată din ţară vor acutiza instabilitatea’, a explicat Han, într-o conferinţă de presă la Washington alături de omologul său american.

Vezi şi Kim Jong-Un, apariţie surpriză în presa nord-coreeană

Kim Jong-un, care ar avea 30 sau 31 de ani, i-a succedat tatălui său Kim Jong-il, decedat la finele lui 2011. Bunicul său, Kim Il-sung, este fondatorul Republicii Populare Democrate Coreea (RPDC), aminteşte AFP.