Kim Jong-Un şi soţia lui au testat produse cosmetice naţionale, într-o fabrică din capitala ţării

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat o fabrică de cosmetice, însoţit de eleganta sa soţie şi influenta sa soră, pe fundalul unor tensiuni puternice privind ambiţiile militare ale acestei ţări izolate.

30 oct. 2017, 09:40

În cursul acestei ”vizite de orientare pe teren” în fabrica de cosmetice de la Phenian, numărul unu nord-coreean a lăudat, citat duminică de agenţia oficială KCNA, produsele de ”nivel internaţional”, care pemit ”realizarea visului femeilor ce vor să fie mai frumoase”.

El a fost însoţit de sora sa mai mică Kim Yo-jong, un oficial de rang înalt în partidul unic, a precizat KCNA, care a difuzat fotografii în care apare soţia liderului, Ri Sol-ju, purtând o rochie cu motive florale.

Kim Yo-jong şi Ri Sol-ju sunt considerate femeile cele mai influente din această ţară profund patrarhală. De la venirea la putere a lui Kim Jong-un, în decembrie 2011, ele l-au însoţit adesea în vizite oficiale, în contextul în care predecesoarele lor ieşeau rar în public.

Ri, o fostă cântăreaţă, cunoscută pentru gustului ei pentru produsele haute couture, are trei copii cu Kim Jong-un.

Sora liderului nord-coreean, care se apropie de vârsta de 30 de ani, tocmai a fost promovată în Biroul Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea, instanţa de luare a deciziilor prezidată de fratele ei.

Fratele şi sora s-au născut din uniunea între defunctul lider Kim Jong-il şi cea de a treia soţie a acestuia, fosta dansatoare Ko Yong-Hui.

În fabrică, ei au admirat un mozaic în care apare tatăl lor, intitulat ”Să furnizăm poporului nostru cele mai bune produse cosmetice”.

Familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier din 1948.