Klaus Iohannis, reacţie dură după votul în cazul Şova: Parlamentul OBSTRUCŢIONEAZĂ în continuare justiţia

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, marţi, pe Facebook, că a doua respingere a solicitării Ministerul Justiţiei pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova este o dovadă că  Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale"

02 iun. 2015, 17:30
Klaus Iohannis, reacţie dură după votul în cazul Şova: Parlamentul OBSTRUCŢIONEAZĂ în continuare justiţia

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat faptul că senatorii au făcut din nou zid în jurul lui Dan Şova, ajutându-l să-şi păstreze imunitatea. „Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate”, a scris şeful statului pe Facebook.

Dan Şova nu poate fi reţinut sau arestat, după ce colegii săi senatori au votat, marţi, împotriva solicitării ministrului Justiţiei de încuviinţare a acestor măsuri, cerute de DNA. Cererea a fost respinsă cu 72 de voturi împotrivă şi doar 66 pentru.