Klaus Iohannis, atac la PSD: Liviu Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, încearcă să folosească puterea ca să scape de justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor şi a pensiilor este o păcăleală. Iohannis a mai spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi 'acoliţii săi' folosesc puterea 'în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie'.

RomaniaTV.net
04 aug. 2018, 08:30

„Vă mulțumesc pentru primirea deosebit de frumoasă și călduroasă. Sunteți așa cum îmi amintesc eu. Încep cu o radiografie a situației generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. Am avut alegeri în 2016, a câștigat PSD. A promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la cu totul altceva. Au început să demonteze justiția. Asta a fost prioritatea reală a PSD-ului. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile.

Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal destul de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, puternic în creştere, o Românie care a fost extrem de bine situată în cadrul structurilor euroatlantice, o ţară în care începuse să fie, nu doar văzută ci şi respectată cu o abordare europeană, atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul? Cum a revenit pesimisul între oamenii de afaceri, investitori, parteneri internaţionali, între noi? Explicaţia este cât se poate de simplă: Cu un politician pe nume Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, au pus mâna pe puterea în PSD, Guvern şi Parlament şi, de atunci, încearcă să folosească această putere în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie. Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim de imaginea în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu am avut în România. Aşa ceva nu este posibil într-o ţară europeană, democratică”, a spus Klaus Iohannis, în discursul susţinut în faţa liberalilor reuniţi la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

„Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării”, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PSD.