KLAUS IOHANNIS a demisionat din PNL

Klaus Iohannis a demisionat din PNL. Preşedintele ales părăseşte partidul înainte de a prelua oficial mandatul de şef al statului şi la aproape un an de când este membru al partidului.

18 dec. 2014, 09:15
KLAUS IOHANNIS a demisionat din PNL

Klaus Iohannis a anunţat, joi, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL, liderii formaţiunii alegând-o în locul său pe Alina Gorghiu.

Acesta a fost ultimul Birou Politic la care am participat. Azi mi-am anunţat demisia din PNL pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României (…) Mulţumesc public partidului meu de care m-am despărţit astăzi pentru că am avut onoarea şi plăcerea de a-l conduce„, a spus Iohannis.

Pentru poziţia de lider al PNL au candidat  Alina Gorghiu, susţinută de Iohannis, şi Ludovic Orban.

PNL îşi alege noul lider. Alina Gorghiu şi Ludovic Orban se bat pentru locul lui Iohannis

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit la Palatul Parlamentului pentru a alege noul preşedinte al partidului, cel care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce noul PNL până la Congresul din 2017.

Iohannis a devenit membru al PNL în 2013, fiind cooptat rapid în conducerea partidului condus la acea vreme de Crin Antonescu. A fost ales astfel în funcția de prim-vicepreședinte, iar pe 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului.

În al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Iohannis, candidat ACL, l-a învins pe candidatul PSD, Victor Ponta, obţinând 54,43% din voturi.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi actualul şef al statului, Traian Băsescu s-au întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru un schimb de informaţii privind funcţia prezidenţială. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră.

În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a scris Iohannis pe Facebook.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS şi-a invitat sibienii la depunerea jurământului şi la recepţia de la Cotroceni

Klaus Iohannis va depune duminică, la ora 12.00, în plenul comun al Senatului României și al Camerei Deputaților, jurământul de învestitură, iar la ora 13.00, la Palatul Cotroceni va prelua oficial mandatul de președinte al României de la președintele Traian Băsescu.