Klaus Iohannis a fost primit de Marele Duce de Luxemburg VIDEO

Klaus Iohannis a avut prima apariţie publică după înfrângerea incredibilă suferită de partidul său. Preşedintele a plecat din ţară într-o vizită de stat în Luxemburg și pare să ignore rezultatul dezastruos obţinut de partidul său la alegeri. Vizita externă s-a dovedit cu ghinion pentru Carmen Iohannis, care a aflat pe ultima sută de metri că Marea Ducesă nu o mai poate primi, aşa cum era scris în programul oficial.

07 iun. 2016, 08:24
Klaus Iohannis a fost primit de Marele Duce de Luxemburg VIDEO

Klaus Iohannis şi soţia sa au mers împreună la Luxemburg, la invitaţia Marelui Duce Henri, iar la câteva din întâlnirile pe care le-au avut au vorbit în germană.

Preşedintele a fost întâmpinat de Marele Duce de Luxemburg, dar, din cauza unor probleme în familie, Ducesa nu i-a mai putut fi gazdă lui Carmen Iohannis.

Klaus Iohannis a trecut sabia prin „Flacăra Veşnică” de lângă monumentul solidarităţii luxemburgheze, a depus o coroană de flori, apoi a mers cu soţia la întâlnirea cu primăriţa din Luxemburg, cu care a stat de vorbă minute bune, tot în germană.

În singurul său discurs, Klaus Iohannis a preferat să vorbească despre problemele de securitate din regiunea balcanilor şi despre Sibiu. „Evenimentul care a unit destinele a două oraşe – Luxemburg şi Sibiu, în 2007, când oraşul meu natal, Sibiu, a fost, alături de Luxemburg, Capitala Europeană a Culturii. Vă invit să descoperiţi România”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis gazdelor sale.

Ziua s-a încheiat cu un dineu oferit în cinstea președintelui și a soției sale de către Marele Duce de Luxemburg.