Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș. Şeful statului a semnat marţi seară decretul pentru desemnarea noului prim-ministru.

10 nov. 2015, 16:57
Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți seara, decretul pentru numirea fostului europarlamentar, Dacian Cioloş, în funcția de premier al României, informează Administraţia Prezidenţială. Măsura președintelui este necesară pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României.

CITEŞTE ŞI: Ce urmează după desemnarea lui Cioloş. Paşii constituţionali pentru instalarea unui nou Guvern

Îl desemnez pentru funcția de prim-ministru al României pe Dacian Cioloș„, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat. „După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate. Este nevoie să fie promovați miniștri care să fie performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu„, a arătat Iohannis.

Șeful statului a subliniat și că este nevoie de partide fără corupți. „Este nevoie ca partidele politice să facă curățenie în interior și să nu promoveze în poziții publice persoane care sunt suspectate de corupție sau au fost vreodată implicate în acte de corupție„, a precizat Iohannis.

Citeşte şi: DACIAN CIOLOŞ a fost desemnat PREMIER. Iohannis: „E nevoie de un prim-ministru TEHNOCRAT”