Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Italiei în memoria victimelor cutremurului din Italia

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent, luni, la Ambasada Italiei de la Bucureşti pentru a semna în cartea de condoleanţe deschisă pentru victimele cutremurului devastator.

29 aug. 2016, 11:43
Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Italiei în memoria victimelor cutremurului din Italia

Klaus Iohannis a transmis şefului misiunii diplomatice italiene la Bucureşti condoleanţe din partea sa şi a întregului popor român după tragedia care a lovit săptămâna trecută Italia şi a dat asigurări că România poate să ofere autorităţilor din Peninsulă ajutor logistic şi uman, deoarece dispune de personal calificat pentru intervenţii în asemenea situaţii de urgenţă.

La ieşirea din sediul ambasadei, preşedintele Iohannis a precizat că a exprimat condoleanţele României şi ale românilor pentru victimele catastrofei.

”Sunt din păcate sute de pierderi de vieţi omeneşti, alte sute de persoane rănite. Din păcate, între acestea se află mulţi, prea mulţi români. Vreau să spun încă o dată condoleanţe familiilor victimelor. Gândul meu se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi şi familiile lor, le doresc însănătoşire grabnică”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că a cerut de la început Guvernului implicare totală şi va fi adoptată o hotărâre de guvern pentru ajutorarea românilor afectaţi de cutremur.

”Am reiterat disponibilitatea noastră de a veni cu sprijin logistic, material, cu persoane calificate, în măsura în care se doreşte acest lucru”, a mai spus Iohannis despre discuţia de la ambasadă.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.