Klaus Iohannis, ATAC la trădători: Oameni pe care i-am făcut miniştri au devenit fraţi cu PSD

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că noul partid rezultat în urma fuziunii cu PDL va avea o altă politică de personal, arătând că oamenii vor fi verificaţi bine înainte de a fi propuşi în demnităţi publice.

26 iul. 2014, 10:29
Klaus Iohannis, ATAC la trădători: Oameni pe care i-am făcut miniştri au devenit fraţi cu PSD

Klaus Iohannis a susţinut la Congresul extraordinar al liberalilor că în ultimele luni PNL a fost supus unei presiuni, care viza marginalizarea partidului sau chiar dispariţia acestuia din rândul actorilor politici semnificativi.

Împotriva noastră a existat un dispozitiv de-a dreptul diabolic de propagandă şi nu numai, uneori folosindu-se instrumente dintr-un arsenal care nu are nimic de-a face cu o viaţă politică normală. Am văzut în aceste luni un adevărat ‘spectacol al caracterelor’. Am văzut oameni pe care i-am propus ca miniştri, secretari de stat şi care n-au avut niciun fel de apăsare de conştiinţă să trădeze a doua zi, să devină fraţi cu PSD. Au plecat cei care nu s-au regăsit aici, au plecat cei care s-au dovedit a fi de dreapta doar cu numele, când, de fapt, întotdeauna au făcut casă bună, coabitare perfectă, cu stânga. Eu vă spun limpede că, în marele Partid Naţional Liberal, acest lucru nu se va mai întâmpla. Vom avea o altă politică de personal, vom verifica bine oamenii înainte de a-i propune în demnităţi publice’, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

El a subliniat că liberalii trebuie să se reaşeze din punct de vedere organizatoric şi al funcţionării interne, arătând că primul obiectiv al noii formaţiuni sunt alegerile prezidenţiale.

ALIANŢA DA se reface. PNL şi PDL votează fuziunea. MARII ABSENŢI de la Congres

În acest context, Iohannis a anunţat că va fi demarată o analiză sociologică pentru desemnarea candidatului din partea dreptei, acest proces urmând a fi finalizat în prima parte a lunii august.

‘Oricare va fi persoana desemnată, ea va beneficia de tot sprijinul nostru. Pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, vom merge împreună în alianţa electorală PNL-PDL’, a arătat liderul PNL.

În final, el le-a mulţumit liberalilor pentru solidaritate.

VICTOR PONTA, despre Congresul de fuziune PNL-PDL: O reuniune a nebunilor şi mişeilor sub acelaşi acoperiş

‘Îmi exprim recunoştinţa faţă de dorinţa dumneavoastră de angrenare în acest important proiect care sperăm să aibă ca finalitate câştigarea alegerilor prezidenţiale. Pentru că, de astăzi, mergem împreună în această construcţie cu ideea de a câştiga. Şi nu a câştiga pentru noi, ci a câştiga pentru România. De ce? Pentru că România are nevoie de dreapta. Pentru că România are nevoie de altceva. Pentru că România are nevoie de un altfel de preşedinte, un preşedinte care să fie deopotrivă ferm, dar şi deschizător de dialog social şi politic. Pentru că România are nevoie de marele Partid Naţional Liberal’, a conchis Klaus Iohannis.