Klaus Iohannis: Avem nevoie de un mare muzeu al comunismului, voi pleda pentru construirea lui

Preşedintele ales Klaus Iohannis şi-a exprimat bucuria de a se afla în aceste momente în Timişoara, la 25 de ani de la căderea regimului comunist.

16 dec. 2014, 17:22
Klaus Iohannis: Avem nevoie de un mare muzeu al comunismului, voi pleda pentru construirea lui

În cuvântarea susţinută la Timişoara, Klaus Iohannis a mai spus că avem nevoie să ne amintim de ororile din regimul comunist pentru a nu repeta greşelile în viitor.

În acest sens, preşedintele ales a mai afirmat că România are nevoie de un muzeu al comunismului.

„Este o mare onoare şi bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce Revoluţia Română a început aici, în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni aici din respect, pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989. Curajul lor a arătat că aspiraţia pentru libertate e mai puternică decât aparatul represiv. E mai uşor să vorbeşti despre libertate decât despre opusul ei. Libertatea nu trebuie subînţeleasă pentru că nu e lipsită de provocări nici azi. Nu e niciodată banal în a vorbi despre libertate. Trebuie să avem mereu ca reper libertatea. Nu ne mai permitem să ignorăm lecţiile comunismului, care a căzut aşa cum s-a instalat, prin crime şi abuzuri. Viitorul democratic la naţiunii române depinde de modul în care ne raportăm la trecut, de aceea avem nevoie mereu de a ne aminti. Avem nevoie de un Muzeu mare al comunismului. Voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu”, a spus Iohannis.