Klaus Iohannis, despre Crin Antonescu: Parcă s-a retras… Îmi amintesc că s-a şi răzgandit

Preşedintele PNL Klaus Iohannis l-a atacat pe Crin Antonescu, după ce acesta din urma a ieșit luni să dea un semnal prin care se delimitează clar de Iohannis și de proiectul acestuia pentru a deveni președinte al României.

14 iul. 2014, 18:37
Klaus Iohannis, despre Crin Antonescu: Parcă s-a retras… Îmi amintesc că s-a şi răzgandit

„Imi amintesc ca parca s-a retras de peste tot… Imi amintesc si ca s-a razgandit. Nu mi s-a parut necesar ca presedintele care s-a retras de la conducerea partidului sa faca parte din comisia de negociere, dar tot prieteni ramanem prieteni chiar si cu mici intepaturi.”, a spus initial Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

„La unele din intrebarile sale am raspunsuri si cred ca destul de bune, la altele nu. Am aratat in Congres care este programul meu si proiectul meu prezidentiabil”, a continuat el.

„In cazul in care voi parasi conducerea PNL fie ca voi fi ales presedinte, fie ca voi pierde si voi pleca, Statutul prevede foarte clar ca viitorul presedinte va fi ales de partid si nu de fostul presedinte”, a incheiat Ioannis.

Crin Antonescu a ieșit luni să dea un semnal prin care se delimitează clar de Iohannis și proiectul acestuia pentru a deveni președinte al României. 

„În legătură cu un proiect Klaus Iohannis candidat la preşedinţie, nu sunt implicat într-un asemenea proiect, pot să şi-l susţin în momentul când voi avea elementele necesare pentru asta. În acest moment eu nu cunosc răspunsul la câteva întrebări extrem de importante: care sunt articulaţiile proiectului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe, sunt întrebări la care trebuie să am răspunsul pentru a discuta despre acest proiect”, sunt întrebările lansate de Antonescu pentru Iohannis într-un interviu.

Fostul lider al PNL îi reproșează lui Iohannis și modul în care a dorit să tranșeze problema candidatului la prezidențiale, în cadrul Congresului PNL.

„Eu nu-mi doresc nici candidatura, nici funcţia de preşedinte. Eu nu mă retrag, nu las fără răspuns o solicitare din partea multor colegi ai mei. Până la urmă, chestiunea e destul de simplă, PNL nu are o altă desemnare oficială decât cea care s-a făcut la Congresele din interiorul USL. Această chestiune urma să fie tranşată, în momentul în care domnul Iohannis a dorit să o tranşeze la Congres, după părerea mea un pic cam precipitat. După părerea mea, o asemenea candidatură, învestitură a partidului trebuie precedată totuşi de prezentarea unui proiect al candidaturii, lucru care nu s-a întâmplat încă. La Congres, o parte din delegaţi au cerut şi candidatura mea. Eu nu am respins, nu am lăsat să las aceşti oameni fără alternativă, este dreptul lor şi într-o delegaţie permanentă, probabil în jurul datei de 21 – 22 iulie se va tranşa şi această chestiune”, a mai spus Antonescu.