Klaus Iohannis cere retragerea lui Liviu Dragnea după condamnare, „pentru sănătatea sistemului politic”

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, vineri, pe Facebook, la condamnarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea în Dosarul Referendumul şi la decizia privin menţinerea acestuia în fruntea social-democraţilor.

22 apr. 2016, 17:52
Klaus Iohannis cere retragerea lui Liviu Dragnea după condamnare, „pentru sănătatea sistemului politic”

Klaus Iohannis este de părere că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate după sentinţa definitivă dată vineri de ICCJ în Dosarul Referendumul. „Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a fost condmanat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, în care este acuzat de „folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite”. Curtea Supremă a dispus şi un termen de încercare de patru ani pentru liderul PSD. Decizia este definitivă.

Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de Livia Stanciu, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani.

Tot acum, Instanța supremă a menținut sentințele date în cazul celorlalți inculpați din acest dosar, cu excepția a doi dintre ei — Adriana Vespe și Daniela Vlăduț — acestea fiind achitate.Liviu Dragnea: Am decis să rămân în continuare preşedintele PSD. Aceasta sentinţă o consider profund nedreaptă

Liviu Dragnea: Am decis să rămân în continuare preşedintele PSD. Aceasta sentinţă o consider profund nedreaptă