Iohannis le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: Hoţul strigă hoţii! E o coaliţie a unor penali celebri care vor să-şi spele imaginea

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, joi, la acuzaţiile făcute la adresa lui de către Traian Băsescu şi de Călin Popescu Tăriceanu. Şeful statului susţine că "penalii celebri" au făcut o "coaliţie antijustiţie", prin care încearcă să-şi spele propria imagine.

27 oct. 2016, 15:58
Iohannis le răspunde lui Băsescu şi Tăriceanu: Hoţul strigă hoţii! E o coaliţie a unor penali celebri care vor să-şi spele imaginea

Asta e din capitolul hotul striga hotii. Daca va referiti la cateva afirmatii despre dosare pe care cica le-as fi avut, pot sa va reconfirm ca eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal. Se poate verifica foarte simplu. Aceasta coalitie antijustitie formata de cativa penali celebri incearca sa isi spele imaginea, aruncand astfel de lucruri in spatiul public. Nu am fost urmarit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme si, in consecinta, eu raman la parerea mea: cei cu dosare, nu au ce cauta in varful politicii„, a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la sediul Biroului Electoral Municipal, unde au fost depuse listele de candidaţi în Capitală, că preşedintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, pentru că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT şi apoi trimis la DNA, şi a reiterat faptul că şeful statului va trebui să numească premierul dat de noua majoritate parlamentară.

Şi Traian Băsescu a acuzat că Iohannis ar fi candidat la alegerile din 2008 pentru Primăria Sibiu din calitatea de inculpat.