Klaus Iohannis, despre anularea întâlnirii cu Donald Trump: Cu toţii am renunţat la întâlnirile bilaterale

Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce întâlnirea anunţată pentru, joi, la Bruxelles, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii nu a mai avut loc. 

RomaniaTV.net
12 iul. 2018, 11:57
Klaus Iohannis, despre anularea întâlnirii cu Donald Trump: Cu toţii am renunţat la întâlnirile bilaterale

„Cu toţii am renunţat la întâlnirile bilaterale”, a spus preşedintele Klaus Iohannis după ce întâlnirea anunţată pentru joi, la ora 11, cu preşedintele american Donald Trump a fost anulată. 

Preşedintele Klaus Iohannis se află de miercuri la Bruxelles, unde a participat la Summitul Alianţei Nord-Atlantice. Joi, şeful statului a participa la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern cu parteneri operaţionali „Resolute Support”.

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său american, Donald Trump, au mai avut discuţii şi în iunie 2017, când au şi susţinut o declarație de presă comună la Casa Albă. Tot anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a participat la recepţia tradiţională oferită de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegaţii participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).