KLAUS IOHANNIS, despre majorarea salariilor demnitarilor: O intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă

Președintele Klaus Iohannis consideră că intenția Executivului de a crește salariile miniştrilor este ''înțeleaptă și cu bătaie lungă'', care se poate încadra la categoria ''prevenirea corupției''.  "Cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezovat până acum această chestiune", a arătat şeful statului.

08 iul. 2015, 09:43
KLAUS IOHANNIS, despre majorarea salariilor demnitarilor: O intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat.

„Am înțeles că există o intenție a Guvernului de a crește salariile miniștrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă şi cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar trebuie să reflecte într-o măsură rezonabilă poziţia în stat.

Ştiu că miniştrii, de foarte multe ori, sunt în situaţia ca, în propriul minister, un număr mare de funcţionari  să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul. Lucru care nu poate fi o soluţie. Cred că din raţiuni pur populiste nu s-a rezovat până acum această chestiune„, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor referitoare la Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI NOUA LEGE A SALARIZĂRII. Care va fi salariul MINIM şi salariul MAXIM în sistemul bugetar