Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Cred că au şanse bune de reuşită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că le doreşte succes celor care au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi consideră că ”au şanse bune de reuşită”, dar precizează că principiul separaţiei puterilor în stat nu îipermite să se implice mai mult. 

RomaniaTV.net
19 dec. 2018, 12:07
Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Cred că au şanse bune de reuşită

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre şansele moţiunii de cenzură şi le-a urat succes iniţiatorilor ei.

”Eu le doresc mult succes şi cred că au şanse bune de reuşită”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă ar fi putut face mai mult pentru susţinerea acestui demers, Iohannis a spus că este strict treaba Parlamentului.

”Cred că trebuie să fim conştienţi că separarea puterilor în stat nu înseamnă să nu meargă preşedintele la Guvern, fiindcă sunt ambii din executiv. Deci, nu există separarea puterii între Guvern şi preşedinte, şi Guvernul şi preşedintele reprezintă latura executivă a puterii statului, dar Parlamentul este puterea legislativă şi în niciun caz nu este treaba preşedintelui să facă program Parlamentului. (…) Această chestiune se tranşează în Parlament prin procedurile prevăzute acolo”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat, însă: ”Personal, îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte”.

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din opoziţie au depus, vineri, moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Semnatarii documentului consideră că ”sunt oameni mult mai buni în absolut toate partidele care pot conduce ţara”.

Moţiunea a fost citită luni şi va fi votată în cursul zilei de joi.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Fac apel la guvern să se răzgândească asupra ordonanţei. Este lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi