Klaus Iohannis, despre referendumul privind justiţia: Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că despre referendumul privind justiţia se va mai vorbi, "cu siguranţă".

RomaniaTV.net
18 dec. 2018, 08:48
Klaus Iohannis, despre referendumul privind justiţia: Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă mai ia în calcul referendumul privind justiţia.

„Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie 2017 procedura pentru organizarea unui referendum pe justiţie. În 13 februarie 2017, Parlamentul a adoptat avizul în legătură cu referendumul. În 14 februarie 2017, preşedintele declara că va anunţa „în zilele următoare” data la care va fi organizat referendumul pe justiţie, precum şi întrebarea de pe buletinul de vot. Legea nu stabileşte un termen până la care preşedintele trebuie să convoace referendumul.

În 7 martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu a abandonat ideea referendumului privind justiţia, dar a „lăsat-o mai uşor” momentan, având în vedere că societatea s-a exprimat deja clar prin protestele din ultima perioadă, arătând că doreşte continuarea luptei anticorupţie.

„Referendumul, am lăsat-o mai încet, pentru că societatea s-a exprimat foarte, foarte clar prin protestele care au avut loc şi care au loc în continuare. Este evident că societatea îşi doreşte eliminarea corupţiei, îşi doreşte persoane integre pe funcţiile publice, dar nu am anulat intenţia, doar în acest moment consider că lucrurile trebuie să se liniştească un pic”, spunea preşedintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Voi merge la şedinţele de guvern. O ordonanță de amnistie și grațiere ar fi o eroare foarte gravă