Klaus Iohannis, despre remanierea Guvernului: Până după 1 decembrie nu se va schimba nimic

Noile propuneri de miniştri transmise de PSD pentru Transporturi şi Dezvoltare vor fi analizate după 1 decembrie, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. "Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării", a afirmat şeful statului, care a ţinut să precizeze că în doar 2 ani de zile guvernul PSD-ALDE a avut enorm de mulţi politicieni în funcţii de miniştri, 70 de persoane. De asemenea, Klaus Iohannis a spus că nu se teme de CCR și nici de suspendare.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 11:04
Klaus Iohannis, despre remanierea Guvernului: Până după 1 decembrie nu se va schimba nimic

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului.

„Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe funcţii de miniştri, au existat 70 de politicieni care au fost şi sunt miniştri în doi ani. (…) Aşa nu se poate guverna. E imposibil să schimbi miniştrii toată ziua bună ziua. Cum să funcţioneze un Guvern cu două remanieri într-o săptămână. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. În această săptămână nu va mai exista nicio altă schimbare de ministri. O eventualăp decizie va fi luată după sărbătorile dedicate Centenarului, după 1 decembrie. Până atunci nu vom discuta. Până după 1 decembrie nu se va schimba nimic„, a spus Klaus Iohannis. 

Întrebat despre posibilitate sesizării Curţii Constituţionale de către premier pe un conflict instituţional declanşat de refuzul de a semna decretele de eliberare din funcţie, şeful statului a precizat: „Nu ştiu ce conflict vor dumnealor să invoce, dar eu i-aş invita, în loc să continue acest carusel, să şi guverneze”.

„Nu mi-a fost şi nu îmi e teamă de aşa ceva şi nici de CCR. Absolut toate acţiunile mele se încadrează în cadrul constituţional. Că nu le convine asta e altceva, dar nicio acţiune de-a mea nu se încadrează în afara Constituţiei”.

Întreabat despre un eventual blocaj la Transporturi după demisia lui Lucian Şova, şeful statului a spus că postul de ministru al Transporturilor devine vacant după semnarea decretului de revocare, până atunci Guvernul este complet şi „nu are decât să lucreze”.

Declaraţiile şefului statului vin în contextul demisiei lui Lucian Şova de la conducerea Ministerului Transporturilor. Lucian Şova şi-a depus, joi, demisia la cabinetul premierului Viorica Dăncilă după ce CEx al PSD a decis prin vot să-i ceară lui şi vicepremierului Paul Stănescu să demisioneze, astfel încât Klaus Iohannis să nu mai aibă încă un motiv să refuze noile propuneri ale PSD pentru ministerul Transporturilor, respectiv ministerul Dezvoltării. În locul său, PSD l-a propus pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici.

Ştire în curs de actualizare