Iohannis, despre revocarea Laurei Kovesi: Şi această săptămână e dedicată cititului motivării CCR. Nu mă tem de suspendare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de decretul pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerut de CCR, că şi săptămâna aceasta este dedicată cititului motivării Curţii Constituţionale. El susţine că suspendarea nu este o temă care să-l preocupe.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 12:29
Iohannis, despre revocarea Laurei Kovesi: Şi această săptămână e dedicată cititului motivării CCR. Nu mă tem de suspendare

Întrebat de ziarişti când va aplica decizia CCR de a o revoca pe Laura Kovesi din fruntea DNA, preşedintele Iohannis a declarat că „şi această săptămână este dedicată citirii motivării Curţii Constituţionale”, care a decis că preşedintele trebuie să emită decret de reovare din funcţie a şefei DNA, fără a preciza însă un termen.

El a precizat că nu a luat legătura cu Laura Kovesi în această problemă.

„Nu văd de ce aş discuta, e o decizie pe care eu trebuie să o iau”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele a mai spus că ameninţarea cu suspendarea pentru eventuala nerespectare a deciziei CCR nu-l preocupă.

„Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. Repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare. Nu cred că se va face o suspendare şi oricum ar fi deciziile mele nu se iau funcţie de această chestiune”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că liderii social-democraţi avansează tot timpul scenarii.

”Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor şi al României”, a mai spus preşedintele Iohannis.