Klaus Iohannis: Dezbaterea din jurul referendumului a fost dominată de campanii de dezinformare grave, cu accentele extremiste

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că dezbaterea din jurul referendumului a fost dominată de campanii de dezinformare grave şi a subliniat că educaţia şi cultura sunt căile principale prin care ne putem proteja în faţa încercărilor virulente de manipulare.

RomaniaTV.net
10 oct. 2018, 14:11
Klaus Iohannis: Dezbaterea din jurul referendumului a fost dominată de campanii de dezinformare grave, cu  accentele extremiste

”În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituţiei. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că ”dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii şi chiar accentele extremiste”.

”Cultura şi educaţia sunt căile principale prin care ne putem proteja în faţa încercărilor virulente de manipulare. Numai prin educaţie şi apelul la cultură putem deveni mai toleranţi pentru a depăşi, cu înţelepciune şi maturitate, încercările de dezbinare a societăţii”, a mai spus şeful statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Referendumul a pus în pericol pacea socială