Klaus Iohannis: Este o idioţenie totală ideea că eu aş face lobby pentru o companie austriacă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că nu-i cunoaşte pe cei de la Holzindustrie şi că este "o idioţenie totală" ideea că el ar face lobby pentru o companie austriacă.  

17 mai 2015, 12:04
Klaus Iohannis: Este o idioţenie totală ideea că eu aş face lobby pentru o companie austriacă

Rugat că comenteze acuzaţiile că ar fi apropiat de compania Holzindustrie Schweighofer, Klaus Iohannis a declarat pentru ARD că nu îi cunoaşte.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre lupta anticorupţie: Nu e un hobby pentru mine, e o necesitate absolută pentru România

„Nu-i cunosc deloc pe aceşti oameni. Şi nu cred că o lege e făcută sau trebuie să fie făcută pentru o companie sau pentru un grup de firme. În acest sens este o idioţenie totală ideea că eu aş face vreun fel de lobby pentru o companie austriacă. Această idee a apărut pe scena politică pentru că eu am origine germană, deci cumva şi austriacă. Nu are nimic de-a face cu realitatea”, a precizat Iohannis.

În ceea ce priveşte defrişările ilegale, şeful statului a recunoscut că această problemă există, dar a precizat că se dă o luptă între grupuri de lobby în acest scandal.

„Problema defrişărilor ilegale există, personal sunt împotrivă, ca preşedinte sunt împotrivă şi m-am exprimat clar în public în acest sens în repetate rânduri. Pe de altă parte, nu trebuie trecut cu vederea faptul că în acest scandal se luptă cel puţin două grupuri de lobby, care încearcă să atragă în această luptă mulţi politicieni. Şi dacă acest lucru nu funcţionează, cum a fost cazul meu, atunci se se lansează o campanie murdară”, a subliniat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Voi ataca la Curtea Constituţională modificările aduse la Codul Penal dacă va fi nevoie VIDEO

Referitor la protestele tinerilor faţă de defrişarea pădurilor, preşedintele a afirmat că „această formă de protest civilizat este foarte legitimă”.