Klaus Iohannis i-a convocat pe Zgonea şi Tăriceanu la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni săptămâna viitoare, pe 2 februarie, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, temele de discuţie referindu-se la priorităţile legislative, la începutul noii sesiuni parlamentare.

26 ian. 2015, 09:13
Klaus Iohannis i-a convocat pe Zgonea şi Tăriceanu la Cotroceni

Miercuri, Klaus Iohannis are programate consultări la Palatul Cotroceni pe tema legislaţiei electorale. 

Klaus Iohannis a transmis oficial, săptămâna trecută, invitaţia partidelor politice de a participa, miercuri, la seria de consultări de la Cotroceni legate de priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare ce stă să înceapă.

„Pe agenda discuțiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare”, preciza într-un comunicat de presă Administraţia Prezidenţială.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis cheamă partidele la a doua rundă de CONSULTĂRI. Tema: reforma electorală

Organizarea eficientă a votului în diaspora, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice, cât și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare sunt câteva dintre temele de interes pentru cetățenii României. Am invitat săptămâna viitoare partidele și formațiunile politice din Parlamentul României la consultări pe aceste teme, în contextul stabilirii priorităților legislative pentru următoarea sesiune parlamentară”, a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis

Anterior, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că va chema partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări în ceea ce priveşte reforma legislaţiei electorale.

Klaus Iohannis a apreciat că reforma electorală este necesară ca parte a reformei clasei politice, făcându-se deja paşi importanţi în această direcţie imediat după alegerile prezidenţiale. „Alegerile au arătat că trebuie un altfel de politică, nu doar un om care face o altfel de politică. Foarte mulţi politicieni au înţeles deja acest lucru. O reformă a clasei politice se face din interiorul partidelor. Vă amintiţi că acea blestemată lege a amnistiei a fost respinsă de Parlament imediat după alegeri, iar Parlamentul a autorizat pe bandă rulantă cererile justiţiei. Însă reforma partidelor înseamnă să se distanţeze şi de colegii care nu ajută la reforma partidului şi care aduc prejudicii de imagine”, a declarat Iohannis.