Klaus Iohannis: În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Azi se aude iar acest strigăt VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă într-un mesaj postat pe Facebook la 28 de ani de la Revoluţie, că, în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar zi se aude iar acest strigăt, în opinia sa acesta fiind "semnalul dat politicienilor care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului". 

21 dec. 2017, 07:13
Klaus Iohannis: În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Azi se aude iar acest strigăt VIDEO

UPDATE: Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la troiţa de la Piaţa Universităţii, în cadrul ceremoniei comemorative în memoria victimelor Revoluției. La sosire, Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze.

Klaus Iohannis precizează faptul că am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală în legătură cu evenimentele din decembrie 1989.

„În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean”, scrie şeful statului.

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 28 de ani de la Revoluţie

Iohannis afirmă că la 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul său se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii şi au luptat pentru libertate şi democraţie.

„Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate”, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis: Dacă cineva crede că modificările legilor justiţiei vor rămâne fără urmări, e căzut din Lună