Klaus Iohannis, întâlnire cu Antonio Tajani: România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene comune

România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii, de la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Parlamentului European, condusă de şeful PE, Antonio Tajani.

RomaniaTV.net
21 nov. 2018, 09:38
Klaus Iohannis, întâlnire cu Antonio Tajani: România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene comune

UPDATE Preşedintele PE, Antonio Tajani, a reamintit, miercuri, că în mandatul preşedinţiei române la Consiliul UE se vor organiza alegerile europarlamentare, motiv pentru care, împreună cu şeful statului român Klaus Iohannis, va fi important de transmis un mesaj constructiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o face Parlamentul European.

„În mandatul preşedinţiei române se vor organiza alegerile europarlamentare, de aceea este foarte important să trimitem un mesaj constructiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o facem noi. Dumneavoastră aveţi un rol foarte important pentru noi, pentru că dumneavoastră nu sunteţi doar preşedintele ţării, preşedintele României, ci sunteţi membru în Consiliul European, şi avem nevoie de ajutorul dvs pentru două – trei chestiuni care sunt cruciale pentru Parlamentul European”, i-a spus Tajani preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni. 

________

„Parlamentul European este un partener cheie în mandatul pe care urmează să îl preia România la preşedinţia Consiliului UE şi, în general, în ceea ce priveşte cooperarea cu toate instituţiile europene. (…) România împărtăşeşte pe deplin această orientare pro europeană şi ne vom asuma în calitate de deţinător al preşedinţiei Consiliului UE şi sunt convins că prin acţiunile noastre putem să creăm o Uniune Europeană mai puternică şi mai bună. (…) Ne vom confrunta cu multiple provocări, care afectează atât viaţa cetăţenilor, cât şi a guvernelor, de aceea trebuie să dăm dovadă de realism, dar şi de ambiţie. Vă asigur că România doreşte să contribuie prin eforturile noastre în promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens”, a precizat şeful statului.