Klaus Iohannis se va întâlni cu Papa Francisc în luna mai, la Vatican

Președintele Klaus Iohannis va fi primit, în luna mai, de Papa Francisc, chiar la Vatican. Vestea a fost primită de liderul de la Cotroceni în timpul vizitei efectuate în aceste zile în Italia.

27 apr. 2015, 17:34

Klaus Iohannis, de religie protestantă, va ajunge la Vatican pentru o întâlnire importantă cu Suveranul Pontif. S-a stabilit ca data la care cei doi se vor vedea este 15 mai, potrivit stiripesurse.ro

Citește și: Un român l-a impresionat pe Papa: Am reuşit să opresc cea mai importantă persoană din lume VIDEO EMOŢIONANT

Printre liderii politici români care s-au întâlnit cu Suveranul Pontif a fost şi premierul Victor Ponta. Prim-ministrul a participat în martie2014 la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni de la Roma (PES) din capitala Italiei, ocazie cu care delegaţia României a făcut o vizită şi Papei.

La Vatican, Ponta a fost însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, de ministrul de Externe de atunci, Titus Corlăţean, de Rovana Plumb, pe atunci ministr al Mediului, şi de europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

Citeşte şi: Ponta: Merg la Papa Francisc cu un mesaj de prietenie din partea României şi a Patriarhiului Daniel

Victor Ponta i-a oferit două cadouri Papei, un tricou cu Gică Hagi, din 1990, dar li un cadou de la Patriarhul Daniel, o icoană. De asemenea, Daciana Sârbu, soţia premierului, i-a oferit Papei un coş cu produse bio
La rândul său, Papa i-a oferit prmierului o icoană şi un rozariu.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican. Premierul Victor Ponta participă zilele acestea la Congresul Partidului Socialiștilor Europene de la Roma (PES) din capitala Italiei. Cu aceasă ocazie, delagaţia României face o vizită şi Papei.