Klaus Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania. Lazăr Comănescu, posibil consilier prezidenţial

Președintele Klaus Iohannis a decis luni rechemarea lui Lazăr Comănescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Germania, informează Administraţia prezindeţială într-un comunicat de presă. Potrivit unor surse citate de România TV, Lazăr Comănescu urmează să fie numit consilier prezidenţial. 

RomaniaTV.net
29 dec. 2014, 16:57
Klaus Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania. Lazăr Comănescu, posibil consilier prezidenţial

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 29 decembrie a.c., Decretul privind rechemarea domnului Lazăr Comănescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Germania”, se arată în comunicatul Administraţiei prezidenţiale.

Lazăr Comănescu are 65 de ani şi a fost ministru al Afacerilor Externe între aprilie 2008 şi decembrie 2008, în Guvernul Tăriceanu.

În perioada 2001-2007 a fost şeful Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană, iar după aderarea la UE, până la 14 aprilie 2008, a fost Reprezentantul Permanent al României pe lângă UE.

Între 1998 şi 2001 a fost şeful Misiunii României pe lângă NATO şi UE.

Lazăr Comănescu şi-a început cariera de diplomat în urmă cu 42 de ani la Departamentul Organizaţii Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe, activând în Ministerul Afacerilor Externe în aproape toate funcţiile, de la consilier, consilier al ministrului, director de cabinet, director general sau secretar de stat.