Klaus Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă

Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU.

RomaniaTV.net
21 sept. 2017, 06:07
Klaus Iohannis, la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă

„Continuăm să fim preocupați de evoluțiile din domeniul securității din regiunea noastră, dar și din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o amenințare serioasă. Suntem încă martori ai unor acțiuni întreprinse în detrimentul principiilor și normelor dreptului internațional”, a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

El a precizat că proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională și a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice.

„Comunitatea internațională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii și să abordeze aceste conflicte în mod decisiv”, a arătat șeful statului.

Iohannis a subliniat că România ar fi onorată să își aducă din nou contribuția la activitatea Consiliului de Securitate.

„Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în mandatul 2020-2021 este legată de implicarea categorică a țării mele în sprijinirea eforturile ONU pentru pace și securitate și de angajamentul nostru ferm pentru pace, dezvoltare și justiție. Dacă efortul nostru de a deveni un membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021 va fi încununat cu succes, vom fi onorați să ne implicam și mai mult în avansarea proiectelor noastre comune și a Organizației în ansamblu”, a conchis el.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la ONU: România îşi menţine angajamentul privind posibila înfiinţare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului