Klaus Iohannis, la recepţia organizată de Ziua Franţei. Laura Codruţa Kovesi s-a numărat printre invitați

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la recepţia organizată de Ambasada Franței în România cu prilejul zilei naţionale a acestei ţări. Sute de oameni au fost invitați la această recepție, printre care și Laura Codruța Kovesi.

RomaniaTV.net
14 iul. 2018, 10:01
Klaus Iohannis, la recepţia organizată de Ziua Franţei. Laura Codruţa Kovesi s-a numărat printre invitați

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la recepția oferită de Ambasada Franței în România cu ocazia Zilei naționale a acestei țări. Evenimentul a început la ora 13.00.

La recepție s-a aflat și Laura Codruța Kovesi, aceasta fiind pentru prima oară când președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu fosta șefă DNA după ce a anunțat revocarea acesteia.

Klaus Iohannis a susţinut că ultimii ani au cunoscut ‘un elan remarcabil’ în relaţia cu Franţa, parteneriatul strategic al României cu această ţară urmând să fie aprofundat.

„De zece ani există între ţările noastre un parteneriat strategic (…) dorim să îl aprofundăm şi să îi dăm mai multă concreteţe”, a spus şeful statului, care a amintit că i-a primit, la Palatul Cotroceni, atât pe Francois Hollande, cât şi pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron.

„Prietenia România- Franţa este specială şi datorită celor două comunităţi deja tradiţionale care acţionează ca adevăraţi ambasadori în viaţa de zi cu zi”, a mai spus Iohannis.

El a vorbit de unul dintre conceptele viziunii franceze – fraternitatea. „Sunt convins că doar unindu-ne forţele, în spiritul fraternităţii noastre istorice, România şi Franţa vor contribui, ca două ancore de stabilitate la un capăt şi celălalt al Uniunii Europene, la reuşita relansării proiectului unei Uniuni mai puternice”, a spus el.

După discursul oficial, şeful statului a urat, în franceză, succes echipei Franţei în finala Campionatului Mondial de fotbal de duminică.

 

Franța sărbătorește astăzi Ziua Națională, cu o paradă impresionantă în Paris. Securitatea a fost sporită pentru aceste evenimente, care se vor încheia seara cu spectacole de artificii.

Instaurată în anul 1880, Ziua naţională a Franţei celebrează cele două evenimente care au marcat istoria sa modernă, începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federaţiei. Prin semnificaţiile sale şi în onoarea Republicii Franceze, ziua de 14 iulie este cunoscută şi sărbătorită şi în alte ţări din Europa sau din lume.